Plugin: Glossary

Plugin: Glossary

alphabetic tabs, alphabet, encyclopedia, lexicon, dictionary; vodič

Heroic Glossary ne podržava slike jer očigledno je da nije namenjen za moje trenutne potrebe, ali kao glossary radi baš savršeno i elegantno i pritom je to samo jedan odlično napisan block i sve se dešava u bloku. Zato je on kompletno JS rešenje što znači da nije sjajan za SEO niti je moguće lako dodati podršku za images.

Encyclopedia / Glossary / Wiki Samo da mu dodam featured image, i radiće za mene. Ustvari, glavno zašto ga opak ne koristim jer ne možeš da menjaš main slug, što je obavezno - a skoro je sve zaključao. Podržava templates: https://dennishoppe.de/en/wordpress-plugins/encyclopedia#templates

Flexicon – Very fresh Lexicon - there is no pro version or subscription model ali nema mnogo korisnika i zadnji update baš davno. Ima neke warninge na error log-u ali je čisto pa mogu lako da styleujem CSS. Plugin podržava feature image ali još ne koristi Gutenberg - što pretpostavljam da je lako uključiti.

Sweet Glossary iako nema mnogo korisnika i nije skoro ažuriran, toliko je prost da radi i dalje normalno. Imam dosta da menjam CSS, ali ovo sve radi sa minimalno filozofiranja.

WP Best Glossary dakle radi sve baš najosnovnije, podržava Gutenberg ali ne i featured image.

Glossary by WPPedia – Best Glossary plugin for WordPress sa repo na bfiessinger/wppedia: The ultimate Glossary WordPress plugin that will fit all your needs. Create your own glossary with all the features you need! 📖 pokušava da upsell-uje a nije ništa posebno, iako radi sa Gutenberg i podržava Featured image, ali nešto komplikuje jer hoće da radi automatsko linkovanje teksta i slično.

Name Directory nažalost ne podržava slike, ali za osnovno je odličan, iako mislim da ću thumbnails lako dodati.

Best WordPress Glossary Plugins - QuadLayers


proveri:

Glossary by WPPedia – Best Glossary plugin for WordPress

Lexicographer je baš leksikon a to znači da prvo moraš da označiš deo teksta u svakom člnaku - što je ipak potpuno drugačija namena.

LuckyWP Glossary radi prosečno, bez Gutenberg i bez featured image, ali se ionako plaća pa zaboravi.


WP Glossary is a versatile plugin that functions as an Encyclopedia, Lexicon, Knowledge Base, Wiki, and Dictionary. It can be downloaded from GPL sites, and the version from GPL sites is always the latest - its regular price is only $39 lifetime. I have personally used it in one of my projects, and it automatically links terms within the text.

date 15. Mar 2024 | modified 14. May 2024
filename: Plugins » Glossary, Lexicon, Dictionary
Article Content