Kako skinuti silikon?

Kako skinuti silikon?

Skidao sam silikon iz kupatila. I sve sam probao. Pa, ovakva su iskustva:

 • Glavno oruđe je ipak struganje. Za to se koristi onaj alat sa žiletima, ili skalpel, ili slično. Stvarno crnčenje. Kasnije, prilikom ribanja, najbrže sam uradio kuhinjskom žicom u kombinaciji sa Vim-om. U svakom slučaju, mukotrpno.

 • Knauf odstranjivač silikona (Silicon-Entferner, 250 ml, 730 din). Kupio sam u Belcom, Banovo Brdo. Ovo mi je najviše pomoglo. Miriše na benzin-nafru-razređivač. Nije čudotvoran - i dalje se moramnogo strugati. Ali čini se da nekako smekša silikon.

 • Esencija: meni nije nimalo pomogla. Kažu da je dobra da se njome očisti silikon koji onda hoće da se spaja sa drugim silikonom. To je dobro u slučaju da hoću da osvežim nanos silikona.

 • TKK Apursil. U pitanju je stvarno odlično sredstvo za skidanje mnogih fleka. Nalepnice, ostaci lepkova, itd. Odlično je, stvarno, ali silikonu nije baš nešto naudilo.

  “… Ja preporučujem Apursil (250 din), razređivač što prodaje TKK. Sadrži Limonene, hemikaliju koja nije agresivna a rastvara puno toga, miriše na pomorandžu …”

Antisil 770

Dane mi je naknadno poslao sliku (email) i rekao da je tim sredstvom lako skidao silikon. Vrlo slično mom Knauf skidaču, a zove se

 • Antisil 770 Degreaser

  “HB Body” je proizvođač, a uvozi ga Ehom u Srbiju.

  Antisilikonska sredstva: Sredstvo za čišćenje i odmašćivanje; Specijalna vrsta razređivača namenjena za čišćenje i odmašćivanje površina. Special degreaser for the removal of any contamination from surfaces prior to painting.

date 26. Sep 2014 | modified 13. May 2024
filename: Living » Kako skinuti silikon
Article Content